ביטוח לאומי ותאונות עבודה

מה חשוב לדעת כשמגישים תביעה למוסד לביטוח לאומי, מה קובעת הוועדה הרפואית ומדוע חשוב להיעזר בעורך דין שעוסק בתחום?

חוק הביטוח הלאומי, התשנ"ה-1995 הוא חוק מורכב. חוק זה מסדיר את ההתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי במקרה שבו אתם פונים אליו לקבלת זכויות או תגמולים. בין אם נפתעתם בעבודה ואתם רוצים להגיש תביעה בגין תאונת עבודה ובין אם מדובר במקרה אחר ואתם מעוניינים שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בכם כנפגעי פעולות איבה, עליכם להתנהל מול גוף זה, למלא טפסים רבים ולפעול לפי הפרוצדורה הנדרשת.
אנשים רבים מגישים למוסד לביטוח לאומי תביעה באופן עצמאי, מתוך מחשבה שיקבלו את הזכויות המגיעות להם, אבל אליה וקוץ בה – הקריטריונים לרוב נוקשים, וקבלת הזכויות אינה מידית. להפך, לרוב התביעה נדחית עוד לפני שניתנה ההזדמנות להגיע לוועדה הרפואית.

עורך דין ביטוח לאומי 

בשל מורכבות הנושא, מומלץ לפנות לעורך דין שמתמחה בביטוח לאומי, אשר מכיר את דרך ההתנהלות מול המל"ל, ואשר יוכל לפשט את ההליך עבור לקוחותיו ואף לסייע להם לעבור בהצלחה את שלב הוועדה הרפואית.
עו"ד ביטוח לאומי עוסק בכל הנושאים הרלוונטיים למוסד לביטוח לאומי, בכללם: תאונות עבודה, קצבת נכות כללית, ניידות, מחלת מקצוע, מיקרוטראומה ועוד.

הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי

הפניה למוסד לביטוח לאומי מצריכה מילוי טופס מתאים שכולל את פרטיכם האישיים ובנוסף פירוט האירוע שבגינו אתם תובעים. יש לצרף מסמכים רפואיים מתאימים. שלב ראשוני זה הוא חשוב מאוד, שכן אם אתם מבקשים הכרה בתאונה כתאונת עבודה, למשל, פקיד התביעות יכול להחליט אם המקרה אכן עונה להגדרה של תאונת עבודה. עו"ד מיומן ומקצועי יוכל לסייע לכם גם בשלב זה ולהגדיל את סיכויי הצלחת התביעה.

ועדה רפואית

אם התאונה שלכם הוכרה כתאונת עבודה, השלב הבא הוא הגשת תביעה לקצבת נכות. לאחר מכן תזומנו להיבדק ע"י הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי. הוועדה הרפואית תבדוק האם יש לכם ליקויים גופניים, ותקבע האם הנכות נגרמה כתוצאה מהפגיעה בעבודה. בהתאם לכך תיקבע דרגת הנכות שלכם.
בוועדה הרפואית יושבים רופא אחד או שניים, אשר דנים בפגיעות של הנפגע.

אחוזי הנכות נקבעים ע"פ "ספר הליקויים", אשר מגדיר את הפגיעות ואת הזכויות שניתנות בגין כל פגיעה.
עורך דין ביטוח לאומי ילווה אתכם לקראת הוועדה הרפואית, ויעזור לכם להתכונן כראוי לוועדה. בנוסף, הוא יוכל לנכוח בדיון בוועדה, ולטעון לגבי מצבכם.
עו"ד ביטוח לאומי יידע להפנות אתכם לרופאים המתאימים טרם הדיון בוועדה. בנוסף, בשל היכרותו את הנושא ואת התקנות מכח החוק, העזרות בו תעלה את הסיכוי לקבלת קצבה או מענק חד-פעמי.

ערעור על החלטת הוועדה הרפואית

הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי ודחייתה אינן סוף פסוק. לתובע קיימת האפשרות להגיש ערעור לוועדה רפואית לערערים. במקרים מסוימים, אפשר יהיה להגיש ערעור לבית הדין לעבודה. אולם, בית הדין לעבודה מוסמך לדון בשאלות משפטיות בלבד ולא בשאלות רפואיות. גם בהליכים אלו ילווה אתכם עו"ד ביטוח לאומי.

ייצוג משפטי ומיצוי הזכויות

המוסד לביטוח לאומי דן מדי שנה באלפי תביעות. חלק לא קטן מהן – נדחה. ייצוג משפטי מקצועי יוכל לעזור להצלחת התביעה, שכן תביעות רבות נדחות ולו בשל כך שלא הוגשו כראוי בצירוף המסמכים הרלוונטיים.
עו"ד שני זכאי בעלת נסיון רב בהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי. היא תייעץ לכם, תסייע לכם למלא את טפסי התביעה ותלווה אתכם באופן אישי לאורך כל התהליך מול המל"ל – עד למיצוי מקסימלי של זכויותיכם וקבלת הפיצויים שמגיעים לכם.

דילוג לתוכן